Povinne-ruceni.com

Výhody a nevýhody elektrické brzdy

Ovládání auta

Elektronika proniká do našich životů stále více a život bez ní si už jen stěží dokážeme představit. Stranou nezůstávají ani automobily, které jsou vybaveny spoustou elektronických pomocníků. Už se zdaleka nejedná pouze o elektrické ovládání oken či zrcátek. Dnes běžně v autech najdeme tlačítko také namísto klasické ruční brzdy. Jaké možnosti toto řešení řidičům přináší? A může řidiče elektrická brzda něčím nemile překvapit?

Výhody a nevýhody elektrické brzdy

Zabrzdění stiskem tlačítka

Parkovací brzda, běžně nazývaná ruční brzda (právě kvůli jejímu původnímu ovládání pomocí ruční páky), má za úkol zajistit stojící auto proti samovolnému rozjetí. Dnes má parkovací brzda často podobu pouhého tlačítka, a to nejen u automobilů vyšší třídy.

Komfort, bezpečí a další výhody

Důvodem pro zavádění nových, moderních prvků do automobilů je obvykle zjednodušení, větší pohodlí a bezpečnost. To platí i pro elektrickou parkovací brzdu. Shrňme si ale veškeré její výhody:

Spočítejte si rychle povinné ručení


Povinné ručení můžete
mít již od:

-

Loading…

Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Děkujeme za Váš zájem.

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat.

Úskalí elektrické brzdy

Při používání elektrické parkovací brzdy je třeba mít na paměti, že i tato vymoženost s sebou nese určité nevýhody. Patří mezi ně:

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345