Startovací kabely a asistenční služby

30.05.2017

Situace, kdy vám auto vypoví službu nebo se s ním dostanete do jiných problémů, nastává často ve chvíli, kdy ji nejméně čekáte a kdy na ni nejste připraveni. Jeden podezřelý zvuk vycházející z podkapoty může přinést obrovské komplikace. Pokud před jízdou myslíte na nejhorší, máte v rámci povinného ručení či havarijního pojištění také připojištěnou rozšířenou asistenční službu a při ruce její telefonní číslo.

Startovací kabely a asistenční služby

Asistence zdarma

Když si vybíráte povinné ručení a havarijní pojištění, můžete vás překvapit, že součástí každého balíčku je asistenční služba zdarma. Vyplatí se přečíst si vždy pojistné podmínky, jelikož taková služba většinou zajišťuje opravdu jen základní “péči”. Mezi tu může patřit příjezd asistenčního vozidla, oprava porouchané části auta nebo odtažení, vyproštění, ale také právní asistenci. Avšak pouze do pojišťovnou stanovených limitů. Přesáhne-li poskytnutá pomoc cenovou hranici, budete si zbytek nákladů hradit ze svého. Při prvním telefonátu asistenční službě je dobré se rovnou informovat o rozsahu rizik a s nimi spojenými službami, které v rámci základní asistence poskytují.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Mimořádné asistenční služby

Rozšířené a nadstandardní asistenční služby zpravidla nabízejí vyšší limity pojistného plnění a jak je z názvu jasné, také širší rozsah svého působení. Například vám zajistí v době opravy vozu pokračování v cestě, ubytování a náhradní dopravu, vymění zámek v případě ztráty klíčů, doručí vzkaz o blízké osobě a mnoho dalších. Za takový komfort vetšinou zaplatíte jen o pár set korun ročně navíc:

Pojišťovna AXA Asistence MAX za 499,- Kč/rok
Pojišťovna ČSOB Asistenční služby nadstandard za 272,- Kč/rok
HVP pojišťovna Dodatkové asistenční služby za 285,- Kč/rok

Celkovou cenu povinného ručení nebo havarijního pojištění včetně navýšených asistencí si můžete spočítat zdarma s naší kalkulačkou a vybrat si z mnoha balíčků, které pojišťovny nabízejí.

Čtěte podmínky a nechte si poradit

Důležité jsou ale podmínky jednotlivých pojišťoven a skutečnost, co všechno jednotlivé asistenční služby svým klientům poskytují. Jejich prostudováním vás v případě nouze nic nepřekvapí. Při jakýchkoli nejasnostech kontaktujte naše makléře, kteří vám vše vysvětlí a případně pomohou vybrat to nejvhodnější pojištění s vámi požadovanými asistenčními službami. Stačí jen vyplnit formulář Chci být kontaktován na hlavní stránce.