Povinne-ruceni.com

Nová pravidla silničního provozu 2016

Jednou z dlouho očekávaných změn jsou povinné reflexní prvky pro chodce. Zvýšení maximální rychlosti na dálnici a alkohol u cyklistů neprošel.

Snížená viditelnost a tmavě modré oblečení chodce může vést ke smrtelné nehodě. Proto začal od nového roku platit zákon o reflexním oblečení.

Reflexní oblečení by mělo přispět k větší bezpečnosti

Podle ministra dopravy Dana Ťoka 60 procent chodců zemře v noci a 80 procent za snížené viditelnosti. Proto chodit bez reflexního oblečení po neosvětlené silnici není nic jiného než hazard. Doporučuje se mít alespoň reflexní pásku, kterou si připnete na ruku.

Vydáte-li se po neosvětlené silnici mimo obec v tmavém oblečení a nebudete dobře vidět, můžete dostat na místě pokutu až 2 tisíce korun. Nosit reflexní oblečení platí nejen za tmy, ale i za snížené viditelnosti obecně, což je i šero, mlha a podobně.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Povinné ručení můžete
mít již od:

-

Loading…

Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Děkujeme za Váš zájem.

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat.

Pokuta za neočištěné auto

Nejen chodce, ale i řidiče čekají nové povinnosti. Pokud si před jízdou neočistíte auto od sněhu či ledu, můžete být pokutováni. Zákon také potrestá řidiče, kteří vjedou na železniční přejezd na červenou.

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345