Povinne-ruceni.com

Jak vybrat lednici do vašeho vozu

Nejprodávanější model termoelektrické chladničky G21 C&W

Dny se stále prodlužují a počasí láká k výletům v přírodě, které jsou v rámci současných opatření jediným možným únikem z reality. Při cestování a celodenních výletech, kdy popojíždíme z místa na místo vozem, musíme řešit i jídlo, respektive nápoje, které si zabalíme s sebou. Z hlediska hygieny a zdraví je bezpečnější uchovávat potraviny v chladu a co se týká nápojů, nikomu nepřipadá osvěžující pozřít po svižné procházce v příjemném počasí nápoj teploty čerstvě uvařeného čaje. Naštěstí můžeme využít chladícího boxu, nebo přímo ledničky do auta.
Jak vybrat lednici do vašeho vozu

Druhy chladniček do auta

1. Pasivní (termotaška) – do této kategorie patří jak taška klasická, která je vyložená izolační fólií, tak i plastová dvoustěnná nádoba. Do tašky nebo nádoby se vkládají předem namražené destičky, které mají po určitou dobu uchovat potraviny v chladu.
Výhody: nejsou závislé na zdroji energie, lze je využít jako přenosné zavazadlo a jsou ze všech chladících možností nejlevnější, nízká váha
Nevýhody: omezená doba chlazení, nedokáže potraviny rychle ochladit
Cena: 100 – 1000 Kč podle velikosti a materiálu
Mezi nejprodávanější chladící boxy patří Gio Style Bravo 32 l s cenou kolem 500 Kč. Italský výrobce uvádí, že spolu s dvěma chladícími vložkami dokáže udržet potraviny v chladu po dobu 15 hodin.

2. Absorpční – stejně jako pasivní chladnička nemusí potřebovat elektrickou energii. Absorpční chladničky do auta mohou být provozovány i na plyn nebo jiné kapalné chladící médium. Funguje na principu odnímání tepla z prostoru chladničky, takže je potřeba zajistit dostatečný prostor k odvětrávání.
Výhody: v případě využití plynu tichý provoz, nepotřebuje k napájení elektřinu
Nevýhody: nemají takovou účinnost jako kompresorové chladničky, vhodné spíše na dočasné uchování potravin, vhodné spíše pro obytné vozy, vyšší cena
Cena: od 6 000 Kč
Mezi nejprodávanější absorpční lednice na trhu patří chladnička českého výrobce Meva XC-42G, kterou lze připojit k elektrické síti 230 V, baterii 12 V nebo LPG lahvi plněné propanem, butanem nebo jejich směsí. Cena začíná na 6000 Kč.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Povinné ručení můžete
mít již od:

-

Loading…

Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Děkujeme za Váš zájem.

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat.

3. Kompresorová – chladničky, které mají stejně dobrou chladící schopnost jako ty, co máme doma. Dokáží snížit teplotu až na -18°C. K chlazení se neobejdou bez elektrické energie, ale i bez ní dovedou s pomocí baterie udržet potraviny v chladu až po dobu 20 hodin.
Výhody: nejlepší chladící schopnost
Nevýhody: nejvyšší cena, vysoká hmotnost a větší rozměry
Cena: od 10 000 Kč
Mezi nejprodávanější kompresorové chladničky do auta patří Compass Chladící box kompresor 50l s rozsahem chlazení +20°C až -20°C, hmotností 15,1 kg a cenou 10 000 Kč.

4. Termoelektrická – nejoblíbenější typ autochladniček se neobejde bez elektrické energie (12/24 V), eventuálně 230 V ze sítě. Tato chladnička narozdíl od všech předchozích dokáže jídlo i ohřát. Udrží teplotu o 30°C vyšší než je teplota okolního vzduchu a stejně tak i o 30° nižší. Prakticky se tak rozpětí teploty uvnitř chladničky pohybuje od 5°C do 65°C v letních měsících.
Výhody: přijatelná cena, dokáže chladit i ohřívat, nízká váha a kompaktní rozměry
Nevýhody: vyšší spotřeba elektrické energie, dlouhá doba ohřevu/chlazení (až 6 hodin), dokáže prostor zchladit nebo ohřát maximálně o 30°C míň, respektive víc, než je teplota okolního vzduchu
Cena: od 1 000 Kč
Nejprodávanější modelem této kategorie je chladnička G21 C&W 45 l za 3 600 Kč. Váží 9 kg a dokáže ochladit vnitřní prostor o 20°C oproti okolní teplotě. Maximální zahřátí je do teploty 50°C.

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345