Připojištění střetu se zvěří

19.02.2017

Pokud užíváte vůz, jistě k němu máte také povinné ručení. Při jeho sjednávání často koukáme hlavně na cenu. Čím levnější je, tím lépe. K povinnému ručení ovšem můžeme mít různá připojištění. K čemu slouží připojištění střetu se zvěří a kdy jej lze sjednat a za kolik?

Připojištění střetu se zvěří

Nepovinná připojištění

Povinné ručení slouží k náhradě škody ve chvíli, kdy způsobíme svým vozem škodu jinému vozu, cizímu majetku či osobě. Je to zákonem dané pojištění a jeho sjednání je tak k provozu vozidla stejně důležité, jako plná nádrž. Jistě už jste se ale setkali s možností sjednání různých připojištění, která sice nejsou povinná, ale slouží naopak k uhrazení škod na našem voze. Mezi ně patří připojištění střetu se zvěří. Setkání s jelenem při projíždění lesních cest nebo s kunou při parkování na chalupě totiž může vyjít skutečně draze.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Cestou necestou, lesem nelesem

Možná si říkáte, že vaše cesty vedou hlavně městem a parkování máte zajištěné v betonové garáži pod domem. Téměř každému se ale již stalo, že mu při projíždění méně frekventovaných cest přeběhla přes cestu srnka či jelen. Takové setkání nás může vyjít i na desetitisíce korun. Přesně pro tyto případy je připojištění střetu se zvěří. Jeho ceny začínají již na 499 Kč/rok a liší se hlavně podmínkami a výší pojistných limitů.

Kolik to stojí

Pokud si pořídíme připojištění za zmiňovaných 499 Kč/rok, budou naše limity 100.000 Kč. Pojištění však platí jen na střet se zvěří během jízdy a první tři měsíce je naše spoluúčast 50%. U připojištění za 1 999 Kč/rok jsou limity také 100.000 Kč – spoluúčast je však od prvního dne jen 500 Kč a chrání nás i v případě, kdy nám nezvaný host například překouše kabeláž.

Kdy a jak sjednat

Všechna připojištění můžeme sjednat při zřizování nového povinného ručení nebo vždy při výročí smlouvy (6 týdnů před koncem smlouvy stávající). Plánujete sjednání nového povinného ručení nebo se blíží výročí vaší smlouvy a uvažujete o sjednání připojištění? Obraťte se na naše zkušené makléře a oni s vámi vyberou to nejvýhodnější povinné ručení včetně všech potřebných připojištění. Stačí zanechat kontakt a obratem se vám ozveme!