Povinné ručení se vyplatí vybírat v poměru cena x “výkon”

30.01.2017

Životní okolnosti nás nutí šetřit v mnoha směrech. Nejen při nákupu oblečení či potravin, ale i v případě důležitých rozhodnutí, jako je výběr povinného ručení na auto. Často se pak ohlížíme pouze na cenu a saháme po tom nejlevnějším. Jak ale ze zkušeností víme, nejlevnější produkt nám ještě nezajišťuje, že bude pro nás ten nejvhodnější a nejvýhodnější.

Povinné ručení se vyplatí vybírat v poměru cena x “výkon”

Jaké skutečnosti určují reálnou cenu povinného ručení?

Povinné ručení se netýká pouze vozidla, na které se vztahuje, ale také toho, kdo smlouvu uzavírá. Mezi faktory ovlivňující cenu povinného ručení patří proto parametry vozu (druh, jeho hmotnost, stáří, způsob užívání, výkon motoru a objem válců) a údaje pojistníka (věk, bydliště,bonusy, frekvence placení a jedná – li se o fyzickou či právnickou osobu). Výsledná cena povinného ručení je ovlivněna samozřejmě také tím, jak vysoké pojistné limity klient zvolí a zda ze strany pojišťovny dostane nějaké benefity či slevy.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Spočítejte si cenu povinného ručení online

Za pár minut si sami můžete spočítat, na kolik vás pojištění ročně vyjde. Pomůže vám s tím online kalkulačka, do které stačí jen zadat požadované údaje a v tu ránu máte srovnání cen povinného ručení od různých pojišťoven.

Sáhnout hlouběji do kapsy se vyplatí

Příkladem nám může být 30 letý muž z Liberce, který chce za každou cenu nejlevnější povinné ručení na svou 4 roky starou Škodu Octavii. S pojišťovnou Direct uzavře smlouvu s pojistnými limity 50 milionů korun, kdy jedinou službou, kterou pojištění Dobrý základ nabízí, je základní asistence. Cena ročního povinného ručení bude v jeho případě 2 664,- Kč.
Povinné ručení příklad 1
Na oko bezkonkurenční cena, vezmeme-li však v potaz možnou hromadnou dopravní nehodu, kterou by mladý muž zavinil, každá koruna nad limit plnění půjde z jeho kapsy. Připlacením 315,- Kč ročně na povinném ručení získá s pojištěním Jistá pomoc 100 milionový pojistný limit navíc s rozšířenou asistencí.
Povinné ručení příklad 2
Pokud se však pojistník stane obětí vandalismu, či mu jeho Škodu Octavii, nejčastěji kradené auto, odcizí neznámý pachatel, nedostane od pojišťovny žádnou finanční náhradu. Zvolením pojištění Moje auto sice zaplatí 3 623,- Kč za rok, což je o 959,- Kč více, než byla jeho původní představa, ale jedná se o necelých 80,- Kč měsíčně navrch, které mu možná zachrání statisíce.
Povinné ručení příklad 3

Nechte si poradit a získejte neveřejné nabídky

Nejste si jisti, které povinné ručení zvolit, nebo co znamenají různá připojištění a na co konkrétně se vztahují? Zanechte na sebe kontakt a my se vám obratem ozveme a případně také nabídneme tzv. neveřejné nabídky, které jsou dostupné pouze přes naše call centrum.