Nejlevnější povinné ručení

30.12.2016

Pořídili jste si nový automobil a potřebujete si sjednat povinné ručení. Zcela přirozené je, že chceme ušetřit a proto koukáme po nejlevnějším povinném ručení. Kdy ale skutečně šetříme a které povinné ručení je opravdu to nejvýhodnější?

Nejlevnější povinné ručení

Co ovlivňuje cenu povinného ručení

Cenu povinného ručení ovlivňuje nejen pojišťovaný vůz – jeho hodnota a parametry, pojistník/řidič – jeho věk, počet odřízených let a počet nehod či místo bydliště, ale také to, co nabízí námi zvolené povinné ručení v ceně – pojistné limity, asistenční služba a další nadstandardní služby. Základní pojistné limity jsou u povinného ručení 35 milionů korun. Je to však v případě pojistné události vždy dost?

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Jak opravdu ušetřit při sjednání povinného ručení

V momentě, kdy povinné ručení sjednáváme, je pro nás často důležitý hlavně fakt, kolik mě bude ročně stát. V daný moment je pro nás a náš úmysl ušetřit skutečně zdánlivě nejvýhodnější povinné ručení, u kterého je cena nejnižší. To ale může být také poslední moment, kdy se dá uzavřená pojistka označovat za výhodnou. Ačkoliv se zmíněné pojistné limity 35 milionů korun mohou zdát jako dostatečné, pokud se nám stane, že zaviníme větší či hromadnou nehodu, může nás „pár” ušetřených korun přijít velmi draho. Je tedy vždy na místě zvážit, kolik šetřím v momentě sjednání a co od povinného ručení ušetřím – porovnávat cenu/výkon.

Teď ušetřím, časem na to doplatím

Ukažme si to na konkrétním příkladu – pojistníkem je 36 letý muž žijící v Hradci Králové, který si pořídil nový vůz značky Škoda Octavia a sjednává své první povinné ručení (pozor, počet měsíců, kdy máme povinné ručení a počet nehod výrazně ovlivňuje cenu povinného ručení, pokud si nejste výší tzv. bonusů jisti, kontaktujte call centrum pro ověření) a po konzultaci vybere místo povinného ručení ZÁKLAD povinné ručení PROFI. V okamžiku sjednání tedy připlatí 425 korun za rok. Po čase zaviní hromadnou autonehodu s celkovou škodou 56 milionů korun. Díky vynaloženým 425 korunám/rok v momentě pojistné události „ušetří” až 21 milionů korun. Vždy je tedy lepší volit nejvýhodnější povinné ručení a ne nejlevnější povinné ručení.

Nejlevnější povinné ručení - porovnání