Lovci nehod. Nenechte se naverbovat do nevýhodné smlouvy

03.12.2015

Lovci nehod neboli crash hunteři bez vyzvání dorazí k nehodě během několika minut. Na první pohled by se zdálo, že jde o zachránce. Bohužel tomu tak není. Lovci nehod doslova vnucují své služby řidičům v nouzi. Jejich nekalostem jsou však pojišťovny na stopě.

Stres při nehodě hraje lovcům nehod do karet. Stačí jim chvilka nepozornosti a naverbují Vás do nevýhodné smlouvy se slovy, že vše uhradí pojišťovna z povinného ručení. Zajistí Vám tak odtah, opravu, zapůjčí náhradní vozidlo. Ale za jakou cenu?

Přemrštěné ceny, nekvalitní náhradní díly

Asistenční služby, které Vám pomůžou při nehodě ať už s odtahem či opravou, jsou součástí téměř každého povinného ručení. Podlehnete-li neautorizované asistenci (lovcům nehod), zbytečně zaplatíte za něco, co nepotřebujte nebo ani nedostanete.

Lovci nehod nemají smlouvy s konkrétními pojišťovnami. A tak nabízejí zbytečné a mnohdy i nekvalitní služby, které nakonec zaplatí poškozený ze své vlastní kapsy. Ceny, které si lovci účtují, jsou velmi vysoké a pojišťovny je nechtějí proplácet v plné výši.

Nejeden zákazník se setkal v neautorizovaném servisu s nekvalitními náhradními díly z vrakoviště, ale oprava byla fakturována z nových originálních dílů.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Pojišťovny se proti lovcům nehod bouří

Lovci nehod poškozují nejen řidiče v nouzi, ale i pojišťovny. Ty se snaží před nekalými praktikami klienty varovat. A proto zavadly jednotnou Linku pomoci řidičům 1224. Díky jednotnému číslu tak snadno zjistíte, na co máte nárok podle pojistné smlouvy a jak postupovat při dopravní nehodě.

Často řidiči podléhají lovcům nehod z důvodu, že neví, kam mají v tu chvíli volat. Z výzkumu Linky pomoci řidičům vyplynulo, že lidé znají nouzová telefonní čísla, ale na číslo smluvní asistenční služby si nevzpomenou.