Kalkulačka povinného ručení online

16.12.2016

Pořídili jste si nový vůz a potřebujete sjednat povinné ručení, ušetřit peníze a taky svůj čas? Pak je pro vás ideální využít zřízení pojištění online díky kalkulačce povinného ručení. Pojďme si projít, jak na to s www.povinne-ruceni.com. Naší kalkulačkou procházíme jako muž, 36 let, žíjící v Praze, který si pořídil zcela nový vůz a nemá žádné bonusy – jedná se o jeho první povinné ručení.

Kalkulačka povinného ručení online Na horní liště stránek najeďte kurzorem na záložku „Povinné ručení” a zvolte možnost „Kalkulačka”

Povinné ručení - kalkulačka

Vozidlo a pojistník – Vyberte pro jaký druh vozidla si přejete pojištění spočítat/sjednat a vyplňte všechna pole, která jsou označena “*”. Všechny údaje naleznete v technickém průkazu vozu. Pokud si nebudete jistí, kde přesně údaj hledat nebo co konkrétní pole znamená, jako nápovědu můžete využit “?”, který se nachází u každého řádku. Nezapomeňte doplnit, zda chcete sjednat povinné ručení jako fyzická osoba, podnikatel (OSVČ) nebo za firmu (právnická osoba) a opět zapsat požadované údaje.

Vozidlo a pojistník

Bonus za jízdu bez nehod je údaj, který může výrazně ovlivnit cenu povinného ručení, pokud si tedy nejste jistí přesným počtem měsíců/datum vzniku prvního povinného ručení, nechte si tento údaj ověřit zdarma na našem call centru. Stačí na sebe zanechat kontakt a my se Vám obratem ozveme. Také doporučujeme zaškrtnout možnost získání neveřejných nabídek, které jsou k dispozici pouze přes naše makléře. Nakonec je třeba doplnit základní údaje – příjmení a telefon a souhlas se zpracováním osobních údajů a kliknout na „Spočítat”.

Bonus za jízdu bez nehod

Výběr produktu a připojištění – V následujícím kroku si již vybíráme konkrétní povinné ručení. Nabídky se seřadí dle ceny a určitě je dobré před kliknutím na “sjednat online” zkontrolovat, co vše máme v ceně a jaké jsou pojistné limity. Ne vždy totiž to nejlevnější znamená zároveň to nejvýhodnější.

Výběr produktu a připojištění

Připojištění k povinnému ručení – Po tom, co si zkontrolujeme, co vše námi vybrané povinné ručení nabízí již v základu, přichází chvíle, kdy si k povinnému ručení můžeme zařídit připojištění. Nejčastější je pojištění skleněných oken. Rozhodně stojí za zvážení také pojištění střetu se zvířetem nebo pojištění živelných nebezpečí. U každého připojištění si opět určíme pojistné limity a námi zvolené povinné ručení se přepočítá a my tak víme, jaká je výsledná cena za rok. Teď už přichází krok „sjednat online”.

Připojištění k povinnému ručení

Kontrola vybrané pojistky a doplnění údajů pojistníka – Nyní si překontrolujeme, zda pojistka obsahuje vše, co jsme si zvolili, tedy co je zahrnuto v ceně pojištění a jaká jsme zvolili připojištění. Samozřejmě překontrolujeme cenu a pokud vše souhlasí, klikneme na tlačítko “pokračovat” a doplníme údaje o našem voze (veškeré informace nalezneme v technickém průkazu) a o pojistníkovi.

Kontrola vybrané pojistky a doplnění údajů pojistníka

Shrnutí a potvrzení – Jako poslední krok máme shrnutí vybrané pojistky a všech zadaných údajů. Teď již stačí pouze potvrdit a během chvíle Vám na email dorazí veškeré informace ke sjednané pojistce.

Shrnutí a potvrzení povinného ručení

Celé povinné ručení tak můžete sjednat online, bez návštěvy pobočky. Pokud byste si v některém kroku nebyli zcela jistí, vždy je k dispozici naše call centrum, které Vás bude obratem kontaktovat a se sjednáním Vám rád poradí některý z našich makléřů.