Havarijní pojištění a jeho výhody oceníte nejen v zimě

30.01.2017

Za okny vládne pravé zimní počasí podobné tomu z pohádky. Sníh s sebou však nepřináší jen chvíle radosti, ale také často nebezpečí hrozící vašemu vozidlu. Padající zmrzlé kusy sněhu, rampouchy či led, to vše je potenciálním rizikem pro „zdraví“ vašeho vozu. Předejděte škodám tím, že si včas sjednáte havarijní pojištění.

Spadlý sníh na autě není žádná pohádka

Pád sněhu a jeho zmrzlých částí je v dnešních dnech velmi častou nehodou, která se v rámci pojištění aut řeší. Promáčklá kapota není nic v porovnání například se stromem nebo větvemi, které pod tíhou sněhu spadnou na nešťastně zaparkované auto. V nejlepším případě škoda vyšplhá do vysokých částek a auto bude možné opravit, v nejhorším případě bude váš plechový miláček na odpis. Bez pojištění budete mít nárok na odškodnění, pokud masa sněhu spadne ze střechy druhé osoby či veřejné budovy. Na vás však bude vyhledat odpovědnou osobu a vyřešit s ní potřebné náležitosti. Havarijní pojištění řeší vše za vás a výše finanční náhrady vás jistě mile překvapí.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Jaké okolnosti vytváří cenu pojištění?

Cenu havarijního pojištění ovlivňují faktory jako jsou typ vozidla, typ pojistníka, výše bonusů, frekvence placení pojištění, zabezpečení vašeho vozidla apod. Nejvýhodnější cenu si můžete spočítat sami s naší kalkulačkou, nebo na sebe zanechat kontakt a kalkulaci vyčíslit společně s našimi zkušenými makléři.

Nejen na hory se vyplatí havarijní pojištění

Spočítejme si na ukázku havarijní pojištění pro 47 letého muže z Pardubic, který vlastní 7 let starý Ford Focus. Automobil pořídil za 150 000,- včetně zabezpečení jako je autoalarm, imobilizér, mechanické zabezpečení a vin kód. Jelikož se chystá do zahraničí na hory, chce si sjednat pojištění v rámci Evropy včetně pojištění zavazadel. Zajímají ho možnosti a roční cena pojistky. Důležitá je pro něj minimální spoluúčast na škodě.

Havarijní pojištění a jeho výhody oceníte nejen v zimě

Pojišťovna Direct nabízí dvě pojištění s nejnižší spoluúčastí 3 %, rozdíl v ceně je z důvodu rozdílných poskytovaných služeb. Jak je z obrázku zřejmé, pojištění Havárie je sice levnější o 762,- Kč, ale nenabízí odškodnění za odcizení vozidla a jeho částí, ani za případný vandalismus, jako je tomu u pojištění All risk. Obě pojištění však poskytují možnost připojištění přepravovaných zavazadel, což bylo podmínkou klienta. Pouze na něm teď záleží, zda se rozhodne pro dražší, ale širší nabídku pojištění, nebo mu postačí levnější varianta. Pro ještě výhodnější ceny si může zavolat na naše call centrum a informovat se o neveřejných nabídkách pojišťoven, to samé platí i pro vás.