Epojisteni - elektronický fenomén 21. století

02.02.2022

Email, epojisteni, ebanking… Jedním z nejvýraznějších fenoménů 21. století je umožnění elektronické cesty k řešení důležitých záležitostí, jaký mi je např. pojištění auta, správa bankovního účtu nebo komunikace napříč celým světem. Epojištění je v porovnání například s emailem poměrně nováčkem, pojďme si o něm tedy něco říci.

Epojisteni – elektronický fenomén 21. století
epojištění povinné ručení

Obsah článku

Online pojištění šetří váš čas

Čas je něco, čeho má většina z nás nedostatek a když to jde, snažíme se ho jakkoliv ušetřit. Pokud jste si někdy sjednávali pojištění na pobočce pojišťovny, tak víte, že to není proces na pár minut. Cesta do pojišťovny, parkování, čekání s číslem na lístku, než na vás přijde řada a pak ještě samotné jednání se zaměstnancem pojišťovny. Poté možná ještě cesta na pokladu uhradit pojistku a cesta zase zpátky domů. V průměru to může být třeba hodina a půl, ale klidně i dvě hodiny času stráveného vyřizováním pojištění. Dobrou zprávou je, že to díky e pojištění jde i jinak a to za pár minut strávených v pohodlí domova nebo třeba v oblíbené kavárně.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Epojisteni – elektronické pojištění auta online

Jak už název napovídá, epojisteni je elektronické pojištění sjednané online. Potřebujete jen připojení k internetu a pak už je na vás, zda zvolíte počítač, notebook, tablet nebo třeba chytrý mobilní telefon. Připravte si SPZ vašeho vozu nebo technický průkaz (malý nebo velký, který máte po ruce) a pár vašich osobních údajů a jste připraveni sjednat si pomocí epojištění povinné ručení pro vaše vozidlo. Pojistná smlouva i zelená karta vám přijdou obratem na e-mail a vy se tak nemusíte o nic starat.

e pojisteni, epojisteni
epojisteni je novým trendem

Online pojištění vám pomůže i s havarijním pojištěním

Nejen povinné ručení, ale také havarijní pojištění už dnes lze sjednat pomocí epojisteni. Stačí zadat základní údaje o vás a vašem vozidle, uvést rozsah výbavy a zabezpečení vozidla, které vám může přinést slevu na pojištění a pak už si jen vyberete nabídku, která se vám bude líbit nejvíce. Celé vám to zabere pár minut, aniž byste museli vážit cestu na pojišťovnu.

Pojištění a online kalkulačka

Nejjednodušším způsobem, jak sjednat epojištění pro vaše vozidlo, je použití online kalkulačky pojištění auta. Zjistěte si, jaké nabídky mají pojišťovny právě pro vás. Do kalkulačky zadejte základní údaje o vozidle a také několik údajů o vás. Není potřeba registrace ani sdělení telefonního čísla, kalkulace epojisteni auta je nezávazná a anonymní. Kalkulačka vám po zadání všech údajů zobrazí srovnání nabídek předních pojišťoven, které v České republice nabízí pojištění vozidla. Vybrat si můžete pojištění nejlevnější, s nejvyšším pojistným krytím nebo třeba s nejširší nabídkou připojištění. E pojisteni vozidla tak nikdy nebylo snazší.

Zelená karta ve vašem mobilním telefonu

Po sjednání epojištění vám bude na e-mail zaslána zelená karta. Víte ale, že už si ji nemusíte tisknout a vozit v autě? Stačí si stáhnout aplikaci Zelená karta do vašeho mobilu, doklad o pojištění (tedy zelenou kartu) nahrát do aplikace a je to. Zelenou kartu teď můžete mít kdykoliv u sebe. Aplikace vám současně pohlídá platnost zelené karty a zavčas vás upozorní, že je potřeba nahrát nový doklad. Vaši zelenou kartu můžete také prostřednictvím aplikace sdílet s nejbližšími a vyhnout se tak předávání dokladu pokaždé, když se za volantem vystřídáte.

Zelená karta
Po sjednání epojištění vám bude na e-mail zaslána zelená karta.

Sjednáním to nekončí

Máte obavu, že po sjednání epojištění zůstanete na všechno sami? Buďte bez obav. Kdykoliv budete potřebovat, můžete pro jakýkoliv dotaz využít služby našeho call centra k epojisteni – kontakt 226 289 778. Zavolejte nám a naši operátoři vám se vším pomohou. Napsat nám můžete také na náš email info@povinne-ruceni.com a v neposlední řadě můžete použít náš kontaktní formulář, ve kterém nám zanecháte vzkaz a my se vám ozveme zpět. Zajímají Vás k našemu epojisteni recenze? Přečíst si je můžete na stránce Zákaznické hodnocení.

Nejčastěji kladené otázky – FAQ

Přesnou cenu povinného ručení nelze uvést. Při výpočtu ceny povinného ručení totiž záleží na dalších parametrech, jakými je např. účel využití vozidla, typ motorového vozidla, zdvihový objem motoru, výkon motoru a další. Pokud zjistit cenu povinného ručení přímo pro vaše vozidlo, vyzkoušejte naši kalkulačku a nechte si porovnat aktuální nabídky pojišťoven.

Pro sjednání povinného ručení budete potřebovat občanský průkaz a velký technický průkaz. Pokud velký technický průkaz nemáte, stačí vám případně i jen VIN vozidla, číslo velkého technického průkazu lze pojišťovně doložit dodatečně i s číslem registrační značky.

Výpověď smlouvy by měla obsahovat:

  • Název pojišťovny
  • Číslo pojistné smlouvy
  • Rodné číslo nebo IČO – pojistník
  • Adresu a kontaktní údaje pojistníka
  • Důvod výpovědi
  • Místo, datum a podpis pojistníka

Pro sepsání výpovědi můžete použít náš vzor výpovědi povinného ručení. Vyhnete se tak možnosti, že vám bude ve výpovědi něco chybět.