Co je AdBlue a k čemu slouží?

29.01.2018

Výrobci aut s naftovými motory jsou nuceni používat řešení, díky kterým budou jejich vozidla splňovat emisní limity. Jedním z těchto řešení je kapalné aditivum s názvem AdBlue. Jeho úkolem je snižování emisí oxidů dusíku ve výfukových plynech. Přestože se AdBlue dávkuje samo a nedoplňuje se příliš často, je dobré o jeho fungování něco vědět. Například proto, že po jeho úplném vyčerpání vozidlo již znovu nenastartujete.

Co je AdBlue a k čemu slouží?

Kapalina jménem AdBlue

AdBlue je kapalné aditivum, které má podobu vysoce kvalitního 32,5% roztoku močoviny v demineralizované vodě. Jedná se o netoxickou a nehořlavou látku, která je známá také pod názvem AUS 32. Tento název vychází z anglického výrazu Aqueous Urea Solution (vodný roztok močoviny).

AdBlue se používá u naftových motorů za účelem snížení obsahu oxidů dusíku ve výfukových plynech a využívá procesu selektivní katalytické redukce: Výfukové plyny nejprve prochází přes filtr pevných částic, který je zbaví sazí. Do výfukového potrubí je poté automaticky vstřikován právě roztok AdBlue a dochází zde k chemické reakci, při níž jsou oxidy dusíku rozloženy na dusík a vodu (vodní páru). Tyto neškodné látky následně vycházejí ven z výfuku.

Díky tomuto procesu jsou vozidla schopna plnit emisní normy Euro 4 a vyšší. Někteří výrobci zavádějí tento systém ve všech vozech s naftovými motory, jiné automobilky přistupují k tomuto řešení jen u těžších a výkonnějších modelů.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Jak a kam se AdBlue doplňuje?

Pro AdBlue existuje ve vozidle samostatná nádrž. U starších modelů se k této nádrži dostanete po odkrytí podlážky zavazadlového prostoru, novější vozy nabízejí praktičtější řešení. Hrdlo nádrže na AdBlue u nich najdete vedle hrdla palivové nádrže.
Doplňování látky AdBlue je možné provádět několika způsoby:

  • doplnění z kanystru, který lze zakoupit v autoservisu nebo na čerpací stanici,
  • doplnění ze speciální výdejní pistole na čerpací stanici,
  • doplnění odborníkem v autoservisu.

O dávkování roztoku se nemusíte nijak starat – probíhá plně automaticky dle požadavků řídící jednotky.

Když roztok dojde

AdBlue není nutné doplňovat příliš často – obsah nádrže vydrží obvykle průměrně na 15 000 – 20 000 km. A to více je však nutné hlídat jeho hladinu, resp. reagovat na výzvy k jeho dočerpání. Pokud je totiž roztok ve vozidle zcela vyčerpán, po vypnutí motoru už vozidlo znovu nenastartujete. Toto opatření vychází z nařízení evropské legislativy.

Dostanete-li se do takové situace, můžete v krajním případě dolít místo AdBlue destilovanou vodu (v žádném případě obyčejnou!). Motor se vám podaří nastartovat, ale ujedete takto maximálně 1 000 km. Systém po chvíli rozpozná, že nedochází k selektivní katalytické redukci, a nahlásí závadu. Návštěvě servisu se potom nevyhnete.

Nejčastěji kladené otázky – FAQ

AdBlue je kapalné aditivum, které má podobu vysoce kvalitního 32,5% roztoku močoviny v demineralizované vodě. Je to netoxická a nehořlavá látka, která je známá také pod názvem AUS 32 (zkratka pro pojem Aqueous Urea Solution – vodný roztok močoviny).

AdBlue lze natankovat téměř u všech provozovatelů čerpacích stanic, kteří se v ČR nacházejí. Natankovat ho můžete např. na těchto stanicích:

  • Mol
  • Shell
  • Benzina
  • OMV
  • EuroOil
  • EuroWag
  • a další…

Seznam konkrétních čerpacích stanic s možností načerpat AdBlue najdete na webových stránkách daného provozovatele.

AdBlue lze koupit na většině čerpacích stanic.

Možnosti, jak doplnit AdBlue, jsou dvě:

  • doplněním pomocí tankovací pistole na čerpací stanici, která tankování AdBlue umožňuje
  • doplněním z plastového kanystru do příslušné nádrže, která se zpravidla nachází vedle hrdla palivové nádrže, u starších modelů vozů může být ústí nádrže v zavazadlovém prostoru pod čalouněním

AdBlue se používá u naftových motorů za účelem snížení obsahu oxidů dusíku ve výfukových plynech a využívá procesu selektivní katalytické redukce. Výfukové plyny nejprve prochází přes filtr pevných částic, který je zbaví sazí. Do výfukového potrubí je automaticky vstřikován roztok AdBlue a dochází zde k chemické reakci, při níž jsou oxidy dusíku rozloženy na dusík a vodní páru. Tyto neškodné látky následně vycházejí ven z výfuku.