Bonus u povinného ručení

25.02.2016

Bonus má velký vliv na výslednou cenu povinného ručení. Čím víc bouráte, tím dražší povinné ručení máte. Proto se snažte být vzorným řidičem a na silnicích zbytečně neriskujte. Ochráníte nejen sebe a své okolí, ale ulehčíte i své peněžence.

Co je bonus povinného ručení

Bonusy a pojistné události se zaznamenávají do centrální databáze škod. Jedná se o zdroj informací pro pojišťovny o škodách řidičů. Vzorný nebourající řidič tak může na povinném ručení ušetřit až polovinu ze základního pojistného.

Bonus je sleva, o kterou se Vám snižuje cena povinného ručení. Bonus získáte v případě, že v uplynulém roce nezpůsobíte žádnou dopravní nehodu. Za každých 12 měsíců získáte zpravidla 5 procent slevu.

V případě, že způsobíte dopravní nehodu, pojišťovna Vám tuto událost zanese do centrální databáze. Vy tak přijdete o část vyježděných bonusů a pravděpodobně se Vám navýší cena za pojištění auta. Pojišťovna Vám může za pojistnou událost odečíst až 36 měsíců.

Bonus u povinného ručení

Převod bonusu u povinného ručení

Pokud se rozhodnete po několika letech změnit pojišťovnu, o své bonusy v žádném případě nepřijdete. K nové pojišťovně Vám bude převedena celá délka Vašeho dosavadního bezeškodného průběhu.

Existují i další případy v závislosti na konkrétní pojišťovně, kdy je možné uplatnit převod bonusu povinného ručení. Nejčastěji je to ze starého vozidla na nový nebo na další, které si pořídíte.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Zjištění bonusu povinného ručení

Bonus a počet vámi způsobených dopravních nehod naleznete na pojistné smlouvě povinného ručení. Potvrzení o výši bonusu by vám měla vystavit pojišťovna vždy při ukončení smlouvy. Bonus si můžete nechat ověřit i u nás. Stačí nám zavolat na číslo 226 289 778 a my během chvilky zjistíme, kolik jste si vyjezdili bonusů a na jakou slevu máte nárok.

Bonus u havarijního pojištění

Bonus můžete získat i u havarijního pojištění. Dříve však bylo nutné si vyjezdit bonus zvlášť na povinné ručení a zvlášť na havarijní pojištění. Dnes je možné u řady pojišťoven převést bonus z povinného ručení na havarijní pojištění.