Kamera v autě a její výhody

21.12.2017

Pokud přemýšlíte o koupi kamery do auta, pak určitě neváhejte. Ve většině případech vám kamera poslouží jako důkazní materiál a ušetří vám spoustu peněz. Ať už by šlo o poškrábání auta, nebo vážnější situace jako je autonehoda, vždy vám bude autokamera k dobru.

Kamera v autě a její výhody

Řidiči se stávají poslední dobou mnohem více agresivnější a neohleduplní vůči ostatním, než tomu bylo dříve. Projevuje se to několika způsoby, jako třeba vysokou rychlostí, nebezpečným předjížděním, v těch nejvíce vypjatých situacích až vybržďováním. Jednoduše vás řidič předjede a prudce zabrzdí. V takovém případě budete za kameru v autě opravdu vděční. Kamera v autě natočí vše, co se děje okolo vašeho auta a uloží tento záznam do své paměti. Určitě je vhodné jednou za čas paměť promazat, aby se vám náhodou nestala nehoda zrovna, když máte plnou paměť. Za vyšší cenu se dá pořídit kamera do auta, která paměť promazává za vás. Většina autokamer je vybavena detekcí pohybu, takže kamera začne nahrávat, kdykoliv zaregistruje ve svém zorném poli pohyb. K autokameře si můžete dokoupit zadní doplňkovou kameru. Díky tomu pak uvidíte na displeji autokamery co se děje za vámi a značně vám to usnadní parkování. Jakmile se vám někdo způsobí škodu na vašem autě, ať už úmyslně, nebo ne, určitě nebudete litovat koupě kamery.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Na co si dát pozor?

Stejně jako vám kamera dokáže pomoct, tak vám může taky pěkně zadělat na veliký problém. Pokud kamerový záznam ukážete pouze policii, nebo pojišťovně, pak je vše v pořádku. Jestliže ale vložíte kamerový záznam na internet, za účelem zesměšněný někoho, pak vám hrozí pokuta za porušení ochrany osobních údajů. Problém by mohl nastat i v případě, že předkládáte pojišťovně důkazní materiál, kde je jasně vidět, že za nehodu mohl někdo jiný, ale na záznamu z kamery je vidět váš tachometr, který třeba ukáže, že jste jeli moc rychle. Kamera by vám v žádném případě neměla bránit ve výhledu, pokud by se tak stalo, hrozila by vám i pokuta.

Kamerový záznam jako důkaz u pojišťovny

Většina pojišťoven vidí v autokamerách pouze marketingový tah. Určitě slouží jako jeden z důkazů, ale není 100%. Stále má větší slovo vyplněný záznam o dopravní nehodě a policejní záznam.