10 nejlepších automobilových reklam za posledních 20 let

19.02.2018

Reklam, jejichž cílem je propagovat automobilky, jejich nové modely a nové technologie, je nespočet. Některé jsou nudné a méně povedené, některé jsou naopak skutečně nápadité, neotřelé a staly se až kultovními. Podívejte se na deset reklam, které vznikly v posledních 20 letech a které si získaly oblibu laické i odborné veřejnosti.

10 nejlepších automobilových reklam za posledních 20 let

Honda – důmyslné domino

Rafinovaná a velice umělecká reklama na Hondu Accord vynesla japonské automobilce hned několik ocenění. V reklamním spotu se rozjíždí dokonalý, důmyslně propracovaný mechanismus, v němž do sebe zapadají jednotlivé komponenty, aby vytvořily nový model Hondy. Celý proces připomíná domino. Tvůrci spotu na něm pracovali celých 6 měsíců, bez využití speciálních počítačových efektů.

Peugeot – indická vynalézavost

Vtipná reklama na Peugeot 206 představuje příběh indického mladíka, který po tomto modelu touží. Obstará si ho však netradičním způsobem – deformováním svého současného auta právě do podoby tohoto malého hatchbacku. V závěru spotu můžete sami zhodnotit, jak se mu to povedlo.

Volkswagen – řehtající se koně

Jednoduchá reklama bez hluboké myšlenky, při které se zaručeně alespoň usmějete. Možná se ale budete smát stejně jako koně v reklamním spotu. Ti se vysmívají řidiči, který se snaží u jejich ohrady zaparkovat auto s přívěsem. Zrak jim vytře až druhý řidič – ten totiž svůj Volkswagen Tiguan s přívěsem zaparkuje díky funkci Trailer Assist s přehledem.

Volvo – abeceda smrti

Temná a morbidní, zároveň však vtipná reklama na Volvo má skvělou a nečekanou pointu. V reklamním spotu různými způsoby zemře postupně osm lidí. Jako poslední zemře na infarkt řidič vozu Volvo. Chodec, který právě přechází silnici se svými psy, je ale díky funkci automatického brzdění před smrtí zachráněn. Volvo si zkrátka zakládá na bezpečnosti a umí smrt ošidit.

Volkswagen – Darth Vader

Hrdinou této oblíbené reklamy je malý chlapec, který touží být jako Darth Vader ze světa Star Wars. Přestože díky převleku vypadá přesně jako jeho vysněný hrdina, nedaří se mu probudit své nadpřirozené schopnosti. To se mu podaří až na novém voze Volkswagen Passat, s nímž domů přijíždí jeho otec. Chlapec však netuší, že k nadpřirozeným schopnostem mu dopomohl právě jeho tatínek.

Audi – nešťastný dinosaurus

Není příliš obvyklé, aby hrdinou automobilové reklamy byl dinosaurus – tak jako v této reklamě na Audi, které originalita rozhodně nechybí. Tyranosaurus Rex, kdysi obávaný predátor, je sklíčený a deprimovaný ze svých krátkých „rukou“. Radost do života mu opět vnese až nový model Audi s autopilotem, u něhož T-Rex nemusí řešit, že nedosáhne na volant.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Fiat – zatoulaná modrá pilulka

Reklama na crossover 500X, na jejímž začátku vyklouzne staršímu muži z ruky zázračná modrá pilulka Viagry. Ta urazí dlouhou cestu městem, aby skončila v palivové nádrži malého červeného Fiatu 500, stojícího u čerpací stanice. Díky účinku pilulky se z malé pětistovky rázem stává nový crossover 500X.

Citroën – tančící robot

Jedna z reklam, která se nesnaží o nic jiného než zaujmout diváka, vyvolat v něm pozitivní emoce a vrýt mu do paměti kladné povědomí o značce. V krátkém spotu se vůz Citroën C4 proměňuje v robota a ten se za chytlavé hudby začne oddávat tanci.

BMW – v hlavní roli Madonna

Známou a oceňovanou reklamu (či spíše reklamní film) se slavným hereckým obsazením natáčel režisér Guy Ritchie. Vedle Madonny si v reklamním spotu zahrál v roli řidiče britský herec Clive Owen. Jak bude vypadat Madonna, cestující na zadním sedadle, po jeho zběsilé jízdě v BMW?

Toyota – lidé místo komponentů

Reklama, jejíž vtip spočívá v tom, že běžné součásti automobilu (např. bezpečnostní pásy, airbagy, stěrače) jsou nahrazeny lidmi. Reklama chce tímto sdělením vyvolat v divácích pocit, že vozy Toyota jsou opravdu lidské.